Menu
0
06Jun2022
Verpulveraar hygiënischer en veiliger

Verpulveraar hygiënischer en veiliger

Door: Team Stöpler HealthcareReacties: 0

Binnen ziekenhuizen en zorginstellingen heeft men dagelijks te maken met menselijk afval zoals o.a.  ontlasting. Dit dient zeer hygiënisch weggegooid te worden en dat is waar een verpulveraar de beste oplossing biedt.

In deze blog leest u hoe u binnen uw ziekenhuis of zorginstelling de verpulveraar in gebruik kunt nemen, wat de voordelen hiervan zijn en waarom het een beter alternatief is voor de bedpanspoeler.

Wat is een verpulveraar?
Een verpulveraar, zoals de Pulpmatic, biedt een hygiënische oplossing om menselijk afval volledig te verwijderen. De speciale pulp producten kunnen samen met de inhoud in de verpulveraar geplaatst worden. Hierdoor hoeft er niets met de hand afgewassen te worden en is de kans kleiner dat een verpleegkundige direct in contact komt met het menselijk afval.

Onderstaande video laat zien hoe een verpulveraar werkt en hoe u deze kunt gebruiken.

 

De voordelen van een Pulpmatic ten opzichte van een bedpanspoeler/pospoeler
Een verpulveraar en een bedpanspoeler/pospoeler hebben hetzelfde doel, het verwijderen van menselijk afval op een zo hygiënisch mogelijke manier. Echter is het infectiegevaar van u als zorgprofessional aanzienlijk kleiner bij het gebruik van een verpulveraar. Voor een verpulveraar worden disposable producten gebruikt, die na gebruik worden weggegooid. Het kan hierdoor dus niet voorkomen dat er een niet goed gereinigd product bij de patiënt wordt gebruikt. Daarbij is een verpulveraar duurzamer, zijn de operationele kosten aanzienlijk kleiner en is deze goedkoper in de aanschaf.

Pulpmatic Eco

Pulpmatic Eco
De pulpmatic Eco is een milieuvriendelijke verpulveraar die speciaal ontworpen is voor gebruik in situaties met een regelmatig gebruikspatroon. Tijdens het gebruik wordt het minimaal benodigde water en elektriciteit gebruikt. Er vindt geen verspilling plaats. Per keer kunnen er 3-4 pulpartikelen verpulverd worden in slechts 85 seconden.

Voordelen

  • 3-4 pulpartikelen verpulverd in 85 seconden;
  • Handsfree tijdens het gebruik;
  • Tijd- en kostenbesparend;
  • Milieuvriendelijk (zeer zuinig in elektriciteit- en watergebruik);
  • Eenvoudig aan te sluiten inclusief een gemakkelijk onderhoudsprogramma;
  • Directe afname van het infectierisico op uw afdeling;
  • Uniek verpulverproces;
  • Automatische desinfectie.

 

In de volgende video ziet u hoe u de Pulpmatic Eco dient te gebruikten.

 

De Pulpmatic Eco desinfecteert zichzelf automatisch nadat deze gebruikt is. Het is belangrijk dat het desinfectans altijd aanwezig is, aangezien het apparaat anders niet goed gereinigd wordt en het infectierisico stijgt.

Het desinfectans dat wij adviseren om de Pulpmatic Eco te reinigen is Oxivir CE Plus.

Het afvoeren van pulp en menselijk afval via het riool
Een verpulveraar verpulvert pulp producten en menselijk afval tot maximaal 2mm. Dit wordt met behulp van een constante flow van 13 liter koud water op het bestaande riool afgevoerd. Dit alles geheel conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

Daarmee is de Pulpmatic verpulveraar niet alleen de beste oplossing als het gaat om infectiepreventie maar ook de meest duurzame en milieuvriendelijke machine in de markt. Bovendien is de machine zo ontwikkelt, dat mochten er per ongeluk grotere materialen, zoals bijvoorbeeld plastics, textiel en wasdoekjes worden ingegooid, deze achterblijven in de machine. Dit zorgt ervoor dat verstopping 100% is uitgesloten.

Wat mag er in een verpulveraar?
Niet alles mag zomaar in de verpulveraar. Om verstoppingen te voorkomen is het erg belangrijk dat u alleen de volgende materialen in de verpulveraar gooit, namelijk: papieren pulp producten, menselijk afval, verpulverbare doekjes, wegwerpartikelen en wc-papier.

 

Wat heeft Stöpler Healthcare u te bieden?
Bij Stöpler Healthcare kunt u terecht voor de Pulpmatic Eco. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan disposable producten die geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met een Pulpmatic. Tevens bieden wij service en onderhoud op uw medische apparatuur, zo ook op de verpulveraar.

Voor meer informatie over de verpulveraar, verwijzen wij u naar de productpagina. Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of specifieke vragen heeft, neem dan contact met ons op via het contactformulier op de productpagina of met onze afdeling sales support via [email protected] of telefonisch op 03297 6645. Zij brengen u graag in contact met onze productspecialisten.

 

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.